Vety Vuoto: A Riski osoitteessa ... Vety Talous

Hydrogen Leakage: Vetytalouden riski

New Yorkissa sijaitsevan Columbian yliopiston julkaisemassa raportissa korostetaan vetyvuotojen riskejä ja niiden haitallisia vaikutuksia vetytalouteen.

Vedyllä on keskeinen rooli energiajärjestelmän hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Viime vuoden kesäkuuhun mennessä hallitukset eri puolilla maailmaa ovat julkaisseet yli 30 vetystrategiaa ja etenemissuunnitelmaa. Vety on todettu mahdolliseksi turvallisuuskysymykseksi, koska se on pienin olemassa oleva molekyyli ja se voi helposti läpäistä materiaaleja. Tähän mennessä on kuitenkin kiinnitetty hyvin vähän huomiota vetyvuodon mahdolliseen vaikutukseen ilmastonmuutokseen, joka johtuu vedyn epäsuorasta ilmastonlämpenemisvaikutuksesta mekanismien kautta, jotka pidentävät metaanin ja muiden kasvihuonekaasujen (GHG) elinikää ilmakehässä (Paulot et al. 2012; Derwent et al. 2020).

Columbian yliopisto on yksi maailman tärkeimmistä tutkimuskeskuksista ja samalla omaleimainen ja arvostettu oppimisympäristö monien tieteen- ja ammattialojen opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille. Yliopisto tunnustaa sijaintinsa merkityksen New Yorkissa ja pyrkii yhdistämään tutkimuksensa ja opetuksensa suuren metropolin laajoihin resursseihin. Se pyrkii houkuttelemaan monipuolisen ja kansainvälisen tiedekunnan, henkilökunnan ja opiskelijakunnan, tukemaan maailmanlaajuisia kysymyksiä koskevaa tutkimusta ja opetusta sekä luomaan akateemisia suhteita moniin maihin ja alueisiin. Se odottaa, että kaikki yliopiston osa-alueet edistävät tietoa ja oppimista korkeimmalla tasolla ja välittävät ponnistelujensa tulokset maailmalle.

Raportin laatijat: Zhiyuan Fan, Hadia Sheerazi, Amar Bhardwaj, Anne-Sophie Corbeau, Kathryn Longobardi, Adalberto Castañeda, Ann-Kathrin Merz, tohtori Caleb M. Woodall, Mahak Agrawal, Sebastian Orozco-Sanchez ja tohtori Julio Friedmann.

Ole hyvä ja lähetä klikkaa tästä lukea koko raportti.