Yhdistynyt kuningaskunta ja Norja nanoteknologia yritys ratkaisee permeaatio haaste

Britannialais-norjalainen nanoteknologiayritys ratkaisee läpäisyn haasteen

Triton Hydrogen on ilmoittanut läpimurrosta omalla tuotteellaan Tritonexilla, joka ratkaisee yhden vedyn vaikeimmista ongelmista: permeaation.

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran Maailmanlaajuinen vetykatsaus.

Vetyenergia on toivon majakka maailmanlaajuisessa kilpajuoksussa kohti kestävää tulevaisuutta. Vety on tunnettu suuresta energiatiheydestään ja päästöttömyydestään, ja se on edistymässä hiilidioksidipäästöjen vähentämispyrkimysten kulmakivenä liikenteessä, teollisuudessa ja sähköntuotannossa. Tämän puhtaan energiamuodon valjastaminen käyttöön on kuitenkin ollut haasteellista.

Vedyn pieni molekyylikoko on historiallisesti tehnyt siitä vaikeasti haihtuvan, ja se on voinut imeytyä juuri sen infrastruktuurin läpi, jonka on tarkoitus pitää se sisällään, mikä on johtanut tehokkuuden heikkenemiseen ja turvallisuusongelmiin. Teollisuus on jo pitkään etsinyt ratkaisua, joka mahdollistaa vedyn laajamittaisen käytön ilman, että vetyä tarvitsee tuottaa lähellä.

Tritonex. Tämä innovatiivinen pinnoite, joka on Triton Hydrogenin älykkäimpien aivojen viiden vuoden tutkimustyön tulos, tarjoaa läpäisemättömän suojan läpäisyä vastaan. Saumattomasti olemassa olevaan infrastruktuuriin levitettynä tai uusiin suunnitelmiin integroituna Tritonex ei ainoastaan estä vedyn karkaamista, vaan se suojaa myös materiaalin haurastumiselta, joka on vaivannut perinteisiä teräskomponentteja.

"Olemme vetyteollisuuden kannalta käänteentekevällä hetkellä", totesi Triton Hydrogenin toimitusjohtaja Henning Syversen. "Tritonexin avulla voimme nyt lähestyä vedyn varastointia ja kuljetusta yhtä monipuolisesti kuin perinteisiä polttoaineita. Tämä ei ole pelkkä edistysaskel, vaan se muuttaa teollisuutemme ajattelutapaa."

Tritonex on ensimmäinen ja ainoa tuote, joka on täysin vetydiffuusion ja -permeaation tiukan ISO 17081:2014 -standardin mukainen. Sen helppokäyttöisyys OEM-valmistajille ja jälkiasennusmahdollisuudet tekevät siitä yleisratkaisun putkistoihin, varastointijärjestelmiin, venttiileihin ja kuljetussovelluksiin.

Tritonexin vaikutukset ulottuvat pelkkiä teknisiä saavutuksia pidemmälle; se enteilee energiainfrastruktuurin kehittämisen uutta aikakautta. Yksinkertaistamalla siirtymistä vedyn käyttöön Tritonex on valmis vauhdittamaan talouden hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja edistämään puhtaampaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Koska Triton Hydrogen on yhteydessä maailmanlaajuisiin vedyntuottajiin, jakelijoihin ja loppukäyttäjiin, Tritonexin vaikutuspiiriin kuuluvat alat kattavat koko vedyn arvoketjun valmistuksesta energiantuotantoon.