UK-Noorwegen nanotechnologie bedrijf lost op permeatie uitdaging

Brits-Noors nanotechnologiebedrijf lost permeatie-uitdaging op

Triton Hydrogen heeft een doorbraak aangekondigd met het gepatenteerde product Tritonex, dat een van de meest hardnekkige problemen van waterstof aanpakt: permeatie.

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd in Waterstof wereldwijd.

Waterstofenergie is een baken van hoop in de wereldwijde race naar een duurzame toekomst. Waterstof staat bekend om de hoge energiedichtheid en het feit dat het geen emissies uitstoot, en het is dan ook de hoeksteen van het streven naar een koolstofarme economie in de transportsector, de industrie en de energieopwekking. Toch heeft de reis naar het gebruik van deze schone energiedrager zijn deel aan uitdagingen gehad.

De kleine molecuulgrootte van waterstof heeft het in het verleden ongrijpbaar gemaakt, het sijpelt door de infrastructuur heen die bedoeld is om het in te sluiten, wat leidt tot efficiëntieverlies en veiligheidsproblemen. De industrie heeft lang gezocht naar een oplossing die een grootschalig gebruik van waterstof mogelijk maakt zonder dat er productie in de buurt nodig is.

Maak kennis met Tritonex. Deze innovatieve coating, het resultaat van vijf jaar onderzoek door de knapste koppen van Triton Hydrogen, biedt een ondoordringbaar schild tegen permeatie. Tritonex kan naadloos worden aangebracht op bestaande infrastructuur of worden geïntegreerd in nieuwe ontwerpen en voorkomt niet alleen dat waterstof ontsnapt, maar beschermt ook tegen de materiaalverbrossing die traditionele stalen onderdelen heeft geteisterd.

"We staan op een cruciaal moment voor de waterstofindustrie", zegt Henning Syversen, CEO van Triton Hydrogen. "Met Tritonex kunnen we waterstofopslag en -transport nu met dezelfde veelzijdigheid benaderen als traditionele brandstoffen. Dit is niet zomaar een vooruitgang; het is een transformatie van de denkwijze van onze industrie."

Tritonex is het eerste en enige product dat volledig voldoet aan de strenge ISO 17081:2014-norm voor waterstofdiffusie en -permeatie. Het gebruiksgemak voor OEM's en de mogelijkheid om het achteraf aan te passen maken het een universele oplossing voor pijpleidingen, opslagsystemen, kleppen en transporttoepassingen.

De implicaties van Tritonex reiken verder dan louter technische verwezenlijkingen; het luidt een nieuw tijdperk van energie-infrastructuurontwikkeling in. Door de overstap naar het gebruik van waterstof te vereenvoudigen, is Tritonex klaar om de decarbonisatie van de economie te versnellen en een schonere, duurzamere toekomst te stimuleren.

Aangezien Triton Hydrogen samenwerkt met wereldwijde waterstofproducenten, distributeurs en eindgebruikers, strekken de potentiële sectoren waarop Tritonex van invloed is zich uit over de volledige waardeketen van waterstof, van productie tot energieopwekking.