Triton Waterstof Voldoet aan Braziliaanse Delegatie

Triton Hydrogen ontmoet Braziliaanse delegatie

We hadden de fantastische kans om een presentatie te geven aan een vooraanstaande Braziliaanse handelsdelegatie in Londen. De opwinding in de zaal was voelbaar. Dit evenement, gehost door Santander en vakkundig georganiseerd door de geweldige Débora Lima, was een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van internationale samenwerking in de waterstofsector.

Een stap voorwaarts in samenwerking op het gebied van groene waterstof

Brazilië boekt grote vooruitgang in de productie en het gebruik van groene waterstof. Het was een voorrecht om te bespreken hoe de unieke en innovatieve oplossingen van Triton Hydrogen, zoals onze Tritonex waterstofbarrière coatingsysteemkan deze ambitieuze projecten versterken en op een hoger plan tillen. De grote belangstelling en het enthousiasme van de delegatie waren echt inspirerend en onderstreepten de vastberadenheid van Brazilië om uit te groeien tot een wereldwijde koploper op het gebied van groene waterstof.

Het waterstofinitiatief van Brazilië

Brazilië heeft een nationaal waterstofprogramma (PNH2) opgezet om onderzoek, ontwikkeling en het creëren van een markt voor waterstof te bevorderen. Dit initiatief omvat financiering en het stellen van prioriteiten om een concurrerende waterstofindustrie op te bouwen. Het land richt zich op groene waterstof, die wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare elektriciteit zoals zonne- en windenergie. Schattingen suggereren productiekosten van slechts $2,70/kg in 2030.

In Ceará is de eerste groene waterstofproductiefaciliteit van start gegaan en er lopen initiatieven om waterstof te gebruiken voor elektrische voertuigen en de productie van ammoniak. Brazilië streeft ook actief naar internationale samenwerking, met overeenkomsten zoals het "Braziliaanse Pact voor Hernieuwbare Waterstof" en Europese partnerschappen, die deze inspanningen verder benadrukken.

Triton Waterstof in Brazilië

Triton Hydrogen is toegewijd aan het stimuleren van de wereldwijde waterstofrevolutie en de vooruitgang van Brazilië op dit gebied is inspirerend. Onze discussies benadrukten de cruciale rol van technologie bij het garanderen van efficiënte, duurzame en veilige opslag en transport van waterstof.

Dank aan Santander voor het organiseren van dit evenement en aan Débora Lima voor het organiseren van zo'n productieve en boeiende sessie. We zijn enthousiast over de toekomstige mogelijkheden en kijken uit naar nog veel meer mogelijkheden om samen te werken en bij te dragen aan de toekomst van groene waterstof in Brazilië. We hebben al een toegewijd team in Brazilië.

Paul Meersman, Global Head of Marketing and Communications bij Triton Hydrogen, zei: "Ik sta te popelen om in contact te komen met meer bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van groene waterstof in Brazilië. Triton Hydrogen, met zijn lokale team in Brazilië, is klaar om u uitgebreide ondersteuning te bieden. Ik nodig u uit om contact met mij op te nemen om mogelijke partnerschappen en initiatieven te verkennen waar onze organisaties wederzijds voordeel bij hebben."

"Een speciaal woord van dank aan onze Operations Director, Phil Downes, voor zijn deskundige technische inzichten en voor het beantwoorden van een reeks inzichtelijke vragen van de handelsdelegatie tijdens onze dynamische presentatie. We zijn echt dankbaar voor hun tijd en interesse."

Triton Hydrogen is perfect gepositioneerd om Brazilië te helpen zijn overvloedige hernieuwbare energiebronnen te benutten en een belangrijke speler te worden op de wereldwijde markt voor groene waterstof.

(Bannerfoto: Paul Meersman van Triton Hydrogen poseert voor een selfie met de Braziliaanse handelsdelegatie.