UK nanoteknologia yritys ratkaisee ongelma of vety permeaatio

Britannialainen nanoteknologiayritys ratkaisee vedyn läpäisevyyden ongelman

Haluamme kiittää Vetyalan johtajat tiimille siitä, että he jakoivat alla olevan tarinan 22 000 yhteyshenkilönsä kanssa tänä aamuna.

Vetyalan johtajat on mediafoorumi, joka tarjoaa tietoa siitä, miten vetyä voidaan kehittää ja muotoilla, kun pyrimme kohti nollapäästöistä vapaata maailmaa. Se muuttaa toiveet aktiivisiksi ratkaisuiksi verkostoitumisalustojensa, virtuaalisten webinaariensa ja fyysisten tapahtumiensa avulla.

Kuten artikkelissa sanotaan, Tritonex on ehdoton käännekohta vetytaloudelle. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoja.

Alkuperäinen juttu alla:

Brittiläinen nanoteknologiayritys ratkaisee vetyä läpäisevän ongelman

Tulevaisuuden polttoaineena usein ylistetty vety on houkutteleva vaihtoehto fossiilisille polttoaineille, kun pyritään maailmanlaajuisesti puhtaaseen energiaan. Suuren energiatiheytensä ja päästöttömyyspotentiaalinsa ansiosta vety on saanut vetoapua, sillä se on varteenotettava ehdokas hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi eri aloilla, kuten liikenteessä, teollisuudessa ja sähköntuotannossa. Lupauksistaan huolimatta vedyn laajamittaiseen käyttöönottoon liittyy kuitenkin useita merkittäviä haasteita, jotka liittyvät erityisesti sen jakeluun.Maailmankaikkeuden runsaimmin esiintyvällä alkuaineella, vedyllä, on valtavat mahdollisuudet puhtaana energiankantajana. Kun sitä poltetaan, se tuottaa vain vesihöyryä, mikä tekee siitä erittäin puhtaan polttoainevaihtoehdon. Lisäksi vetyä voidaan tuottaa useilla eri menetelmillä, kuten uusiutuvilla energialähteillä toimivalla elektrolyysillä, maakaasun reformoinnilla, johon liittyy hiilidioksidin talteenotto ja varastointi (CCS), ja biomassan kaasutuksella. Tuotantomenetelmien monipuolisuus soveltuu monenlaisiin sovelluksiin.Vedyn käyttöön liittyy kuitenkin myös haasteita. Sen pieni molekyylikoko tekee siitä alttiin vuodoille (permeaatio), mikä on haaste kuljetukselle ja varastoinnille. Perinteinen infrastruktuuri vaatii usein kalliita mukautuksia läpäisyn estämiseksi, ja nykyiset laajamittaiset varastointiratkaisut, kuten maanalaiset suolaluolat, eivät välttämättä ole käytännöllisiä, koska niitä on vain tietyillä maantieteellisillä alueilla.Permeaatioprosessi voi myös aiheuttaa teräksen haurastumista, mikä johtaa lopulta tuotteen rikkoutumiseen. Se asettaa vetykaasulle myös paineita koskevia rajoituksia, koska häviöt kasvavat eksponentiaalisesti suuremmissa paineissa.Nämä haasteet merkitsevät usein sitä, että vetyä on tuotettava lähellä sen käyttöpaikkaa, jotta varastointi- ja kuljetushäviöitä voidaan vähentää.Edellä mainittuun liittyen toinen vedyn jakelun suurimmista esteistä on tarvittavan infrastruktuurin rakentaminen. Toisin kuin perinteiset fossiiliset polttoaineet, joilla on vakiintuneet kuljetusverkostot, vetyinfrastruktuuri on vasta kehittymässä. Siihen kuuluu putkistojen, varastojen ja tankkausasemien rakentaminen. Infrastruktuurin kehittämiseen liittyvät kustannukset ovat huomattavat, ja ne edellyttävät huomattavia investointeja.Tähän mennessä vedyn tehokas varastointi ja jakelu ovat olleet kaksi tärkeintä estettä vedyn kehittämiselle vihreänä polttoaineena talouden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.Triton Hydrogen -niminen brittiläinen nanoteknologiayritys on kuitenkin kehittänyt yksinkertaisen pinnoitetuotteen, joka tarjoaa kvanttiharppauksen eteenpäin vedyn toimittamisessa tulevaisuuden vihreänä polttoaineena. Tritonex Barrier Coating System voidaan levittää uuteen tai olemassa olevaan infrastruktuuriin, ja se muodostaa pintaan läpäisemättömän tiivisteen, joka estää läpäisyn ja haurastumisen. Alkuperäiset laitevalmistajat voivat levittää pinnoitteen uusiin tuotteisiin tai yhtä helposti jälkiasentaa olemassa olevaan infrastruktuuriin sen muuntamiseksi vetykäyttöön, ja sitä voidaan käyttää putkistoissa, varastoissa, venttiileissä ja tapahtumakuljetussovelluksissa."Meidän on nyt muutettava ajattelutapojamme vetyteollisuudessa ja ymmärrettävä, että vetykaasua voidaan nyt kohdella kuten mitä tahansa muuta polttoainetta puskurivarastoja ja pitkiä kuljetuslinjoja hyödyntäen", sanoo Triton Hydrogenin toimitusjohtaja Henning Syversen."Vetyteollisuus on yrittänyt löytää vetyesteen 100 vuoden ajan onnistumatta siinä. Triton-ryhmä kokosi parhaat aivot yhteen viiden vuoden mittaiseen etsintään ratkaisun löytämiseksi."Tritonex poistaa kaasun kuljetuksen ja varastoinnin suurimman esteen ja mahdollistaa halpojen, turvallisten ja tehokkaiden polttokennojen ja lämmitysinfrastruktuurin kehittämisen. Tritonex on maailman ainoa ratkaisu, joka täyttää täysin ISO 17081:2014 -standardin mukaisen vedyn läpäisyn."Yritys neuvottelee nyt useiden vedyntuottajien, jakelijoiden ja käyttäjien kanssa ympäri maailmaa selvittääkseen, miten tuote voidaan ottaa käyttöön useilla eri aloilla, kuten valmistuksessa, varastoinnissa, jakelussa, kuljetuksessa ja energiantuotannossa.Vaikka vety on erittäin lupaava puhdas energiamuoto, sen jakeluun mittakaavassa liittyy suuria haasteita - tähän asti. Tritonex-pinnoitteen läpimurtokehitys voi hyvinkin johtaa vedyn laajamittaiseen käyttöönottoon puhtaana energialähteenä, joka voi tulla todellisuudeksi ja tasoittaa tietä kestävämmälle tulevaisuudelle.

Triton Hydrogen on luonut ja valmistanut Tritonex-sulkupinnoitejärjestelmä - maailmanlaajuinen ilmiö vetyvuotojen estämisessä.Tritonex on ainoa sulkupinnoitustuote maailmassa, joka tarjoaa tieteellisesti testatun eristysratkaisun, joka antaa 100%:lle varmuuden.Lisätietoja yrityksestä ja siitä, miten tiimi voi auttaa sinua tuomaan tuotteesi markkinoille, saat osoitteesta: https://triton-hydrogen.com Jos haluat keskustella Henning Syversenin kanssa, lähetä sähköpostia: henning@triton-hydrogen.com tai viestiä LinkedInin kautta osoitteessa: https://www.linkedin.com/in/henning-syversen-80732b7a/