Nieuw ondoordringbaar waterstof barrière coating systeem naar oplossen 100 jaar oud probleem

Nieuw ondoordringbaar waterstofbarrière coatingsysteem lost 100-jaar oud probleem op

Triton Hydrogen heeft het baanbrekende Tritonex Hydrogen Barrier Coating System onthuld - een oplossing voor het al lang bestaande probleem van waterstofinsluiting.

Sommige zoektochten herdefiniëren de grenzen van de mogelijkheden in het landschap van wetenschappelijke ontdekkingen. Dat is het verhaal van Triton Waterstofis een saga over innovatie en het meedogenloze streven naar een oplossing voor een 100 jaar oud probleem. Het verhaal begint met visionair Henning Syversen, de CEO van het R&D-bedrijf Triton Norway. Syversen en zijn team begonnen aan een ambitieuze missie: het bevatten van de meest ongrijpbare molecule in het heelal. waterstof.

Waterstof is, ondanks zijn belofte als schone energiebron, lange tijd een glibberige uitdaging geweest. Door de minuscule molecuulgrootte ontsnapt waterstof zelfs aan de kleinste beperkingen en kan het zelfs door massief staal dringen. Een groep getalenteerde wetenschappers bij Triton Noorwegen ging deze gedenkwaardige uitdaging aan en combineerde nanotechnologie, elektrochemie en materiaalkunde om waterstof in te sluiten en het enorme potentieel ervan voor onze planeet te ontsluiten.

Veel andere organisaties, waaronder wetenschappers van wereldberoemde instituten, hebben geprobeerd een waterstofbarrière te maken, maar zijn daar niet in geslaagd en hebben miljarden uitgegeven. Tot nu toe is niemand erin geslaagd om een 100% ondoordringbare barrière te maken die niet reageert op waterstof.

Omgaan met waterstof en het probleem oplossen

De reis van Triton kreeg een episch verhaal in een wereld die worstelt met milieu-uitdagingen. Als alchemisten van de moderne tijd maakte het team van Syversen gebruik van de raadselachtige geheimen van nano-sequencing en elektro-osmose. Hun streven ging niet zonder vallen en opstaan. Elke mislukking was een leermeester, elke tegenslag een katalysator voor meer vastberadenheid. Tegen de verwachtingen in ontwikkelden ze de Tritonex waterstofbarrière coatingsysteem (HBCS) - een nanotechnologisch hoogstandje dat een nieuw tijdperk van energie-efficiëntie en milieubeheer inluidt.

Het ontstaan van Tritonex markeerde de geboorte van Triton Hydrogen Ltd in het Verenigd Koninkrijk, een bewijs van de visionaire aanpak en het commerciële inzicht van het team. Tritonex was niet alleen een wetenschappelijke doorbraak, maar ook een verkapte groene revolutie. Tritonex HBCS lijkt misschien een gewoon verfproduct dat gemakkelijk kan worden aangebracht met alle traditionele methoden, van kwast tot spuitpistool, maar de samenstelling op waterbasis bevat het geheime nano-ingrediënt.

Tritonex heeft nog andere eigenschappen. Het is elektrisch inert en reageert niet op chemicaliën, wat betekent dat het corrosie volledig tegenhoudt - nog zo'n opmerkelijke eigenschap. Tritonex is getest tot temperaturen van meer dan 1.000 °C en is ontworpen om extreme temperatuurschommelingen te weerstaan. Het is opmerkelijk flexibel en in staat om de thermische uitzetting en inkrimping van pijpen en opslagvaten te volgen. Het is niet giftig en dus veilig in gebruik. Het gladde oppervlak zorgt ook voor stromingszekerheid.

Door zijn unieke eigenschappen, waaronder barrière-efficiëntie, is het een onmisbaar hulpmiddel voor de waterstofinfrastructuur, -opslag en -transport. Het komt naar voren als een universele oplossing, toepasbaar op ondergronden van staal tot composieten, koolstofvezel, kunststof en zelfs rots.

Elke fabrikant in de waterstofwaardeketen en elke sector zal hiervan profiteren. Overal waar waterstof in het spel is, hebt u een oplossing nodig voor de insluiting van waterstofbarrières; u hebt Tritonex nodig.

De echte magie van Tritonex ligt in zijn veelzijdigheid. Het kan handmatig en robotisch worden aangebracht, waardoor het een zegen is voor fabrikanten van originele apparatuur (OEM) en installatie achteraf. Tritonex heeft in strenge tests aangetoond dat er geen waterstof permeatie optreedt en is ISO 17081:2014 gecertificeerd - de enige barrièrecoating met deze ISO - een prestatie die zijn plaats als leider in insluitingstechnologie bevestigt.

Lees de rest van dit artikel op het innovatienieuwsnetwerk over de toepassingen van Tritonex en wat de toekomst in petto heeft voor Triton Hydrogen.