Triton Väte Möten Brasiliansk Delegation

Triton Hydrogen möter brasiliansk delegation

Vi hade den fantastiska möjligheten att presentera för en framstående brasiliansk handelsdelegation i London. Spänningen i rummet var påtaglig. Detta evenemang, som Santander stod värd för och som organiserades av den underbara Débora Lima, var en viktig milstolpe i främjandet av internationellt samarbete inom vätgassektorn.

Ett steg framåt i samarbetet kring grön vätgas

Brasilien gör stora framsteg när det gäller produktion och användning av grön vätgas. Det var ett privilegium att få diskutera hur Triton Hydrogens unika och innovativa lösningar, som till exempel vår Tritonex Hydrogen Barrier Coating Systemkan stödja och lyfta dessa ambitiösa projekt. Delegationens stora intresse och entusiasm var verkligen inspirerande och underströk Brasiliens beslutsamhet att bli en global föregångare inom grön vätgas.

Brasiliens initiativ för vätgas

Brasilien har inrättat ett nationellt vätgasprogram (PNH2) för att främja forskning, utveckling och marknadsskapande inom vätgas. Detta initiativ omfattar finansiering och prioriteringar för att bygga upp en konkurrenskraftig vätgasindustri. Landet fokuserar på grön vätgas, som produceras med hjälp av förnybar el som sol- och vindkraft. Uppskattningar tyder på produktionskostnader så låga som $2,70/kg år 2030.

Bland annat lanserades den första anläggningen för produktion av grön vätgas i Ceará, och det finns pågående initiativ för att använda vätgas för elfordon och ammoniakproduktion. Brasilien arbetar också aktivt med internationella samarbeten, med avtal som "Brazilian Pact for Renewable Hydrogen" och europeiska partnerskap, vilket ytterligare understryker dessa ansträngningar.

Triton Hydrogen i Brasilien

Triton Hydrogen arbetar för att driva på den globala vätgasrevolutionen, och Brasiliens framsteg inom detta område är inspirerande. Våra diskussioner belyste teknikens avgörande roll för att säkerställa effektiv, hållbar och säker lagring och transport av vätgas.

Tack till Santander för att de stod värd för detta evenemang och till Débora Lima för att hon organiserade en så produktiv och engagerande session. Vi är glada över de framtida möjligheterna och ser fram emot många fler tillfällen att samarbeta och bidra till Brasiliens gröna vätgasframtid. Vi har redan etablerat ett dedikerat team i Brasilien.

Paul Meersman, Global Head of Marketing and Communications på Triton Hydrogen, säger: "Jag är angelägen om att få kontakt med fler företag som är involverade i Brasiliens utveckling av grön vätgas. Triton Hydrogen, med sitt lokala team i Brasilien, är redo att ge dig omfattande stöd. Jag inbjuder er att kontakta mig för att utforska potentiella partnerskap och initiativ som gynnar båda våra organisationer."

"Ett särskilt tack till vår Operations Director, Phil Downes, för hans tekniska expertkunskaper och för att han besvarade en rad insiktsfulla frågor från handelsdelegationen under vår dynamiska presentation. Vi är verkligen tacksamma för deras tid och intresse."

Vi på Triton Hydrogen är perfekt positionerade för att hjälpa Brasilien att utnyttja sina rikliga förnybara energiresurser och bli en betydande aktör på den globala marknaden för grön vätgas.

(Bannerfoto: Paul Meersman från Triton Hydrogen poserar för en selfie med den brasilianska handelsdelegationen.